De basis ingrediënten van een pastasaus zijn tomaat, ui, knoflook en verse kruiden. Deze vormen het fundament van de saus. Als je meer pit wilt, voeg je een...
Waarom is veranderen eigenlijk zo moeilijk? Wat maakt het zo nodig kunde te vergaren op dit vlak? In de nieuwste uitgave van ‘Leren veranderen’, het meesterwerk...
Hoe kan ik mijn interne klanten in het ziekenhuis zo goed mogelijk bedienen? Die vraag stelde Miriam Boer zich toen ze aantrad als Manager van de Academie in...
Integraal risicomanagement is een organisatiebrede aangelegenheid. Alle onderdelen van een organisatie zijn bij de risicomanagementcyclus betrokken....
Hoogleraar en oud-Denker des Vaderlands René ten Bos is filosoof, en geen managementcoach. Over leiderschap heeft hij dan ook een anti-psychologische...
In de afgelopen maanden is door een aantal deskundigen onder begeleiding van het platform Koplopers in de Zorg de Toekomstwijzer Ouderen samengesteld....
Op donderdag 20 juni ontving Kees Ahaus de NNK-onderscheiding 2019. Ahaus heeft met zijn werk niet alleen het vakgebied van kwaliteitsmanagement mee ontwikkeld,...
Hans Wopereis heeft tien jaar na het verschijnen van zijn boek Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever opnieuw een boek geschreven dat bijzondere aandacht...
Ja, je bent óók van netwerken, van samenwerken, van de Love, van kennis delen… Maar niet altijd. Je bent immers ook ondernemer. En dus moet je je onderscheiden...
Een futuroloog ziet niet alleen de toekomst voor zich maar leeft er ook al in. Althans deels. Wanneer je Maurits Kreijveld hoort praten dan waan je je zelf ook...