Afgunst maakt mensen destructief en legt een tijdbom onder het innovatiepotentieel van elke organisatie.
Strategiehoogleraar Quy Huy (INSEAD) legt in het artikel ‘Harnessing The Power of Envy’ op de website van INSEAD uit waarom en geeft advies. Waarom is afgunst zo destructief? 
Gevoelens van jaloezie kunnen samenwerking blokkeren en de basis leggen voor intriges. Het zijn gevoelens die makkelijk worden gerationaliseerd (verdrongen). Is men zich ervan bewust, dan nog worden ze niet meteen met anderen gedeeld – jaloezie is immers een taboe-onderwerp op de werkvloer.Microsoft: winnaars en verliezers
Er is in managementbladen veel aandacht besteed aan het achterblijven van Microsoft op innovatiegebied ten opzichte van de concurrentie. Prof Huy wijt dit achterblijven aan het prestatiebeoordelingssysteem van de softwaremaker, waarin mensen worden onderverdeeld in drie categorieën: top, goed en slecht. Hierdoor raakten teams en teamleden verwikkeld in een destructieve met afgunst doordrenkte competitiestrijd (elkaar dwarsbomen) met winnaars en verliezers als gevolg.Hoe is het destructieve potentieel van afgunst aan te pakken?
Leren samenwerken tussen organisaties
Leren samenwerken tussen organisaties Samen bouwen aan allianties, netwerken, ketens en partnerships