Wil jij vooral een IKEA-coach of een OER-coach zijn?
Systemisch fenomenologisch coachen
De spelregels van systemen
Een écht goed coachgesprek? Vermijd de hoe-vraag!
De gelaagdheid van schaamte
Schaamte als geschenk in coaching
Confronteren zonder conflict
Twijfel maakt een goed gesprek noodzakelijk
Je coachee begrijpen is het laatste wat je moet willen
Oefening: Open je zintuigen
Life coaching: voor beginnende en gevorderde coaches
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Drie belangrijke vragen waarop een life coach samen met zijn coachee antwoord probeert te vinden. Dat kan op persoonlijk vlak zijn: hoe vind je bijvoorbeeld de levensstijl die bij je past? Of op zakelijk vlak: hoe zorg je dat je talenten en drijfveren passen bij je werk, zodat je altijd met plezier uit bed stapt? Ook in maatschappelijke zin kan een life coach uitkomst bieden: hoe zorg je dat je een gelukkige plek vindt in deze soms individualistische maatschappij? Op Boom Coaching vind je een breed aanbod met inspirerende artikelen om je hierbij als beginnend of gevorderd life coach te ondersteunen.
Life coach: de juiste vaardigheden
Natuurlijk beschik je als life coach al over de nodige kennis en vaardigheden om je coachees gericht verder te kunnen helpen. Je zal al neutraal en objectief te werk kunnen gaan, oplossingsgericht denken, vertrouwen uitstralen en bijvoorbeeld de juiste vragen op het juiste moment kunnen stellen. Maar weet je ook goed hoe je complexe patronen en belemmerende denkbeelden kunt doorbreken? Hoe je tijdens het coachen zelf het goede voorbeeld kunt geven? En bijvoorbeeld hoe je op de juiste wijze feedback onder woorden brengt, zodat de coachee met een veilig gevoel jouw praktijk voor life coaching kan verlaten? Het is daarom raadzaam om je altijd te blijven verbreden en verdiepen. Met ons aanbod kun je tal van kanten op. Of je nu kiest voor de methodische aanpak, intuïtieve begeleiding of een combinatie hiervan.
Dilemma’s voor een life coach
Onze auteurs zijn veelal zelf life coaches, hebben hiermee veel ervaring en/of hebben zich vanuit wetenschappelijk oogpunt verdiept in allerlei dilemma’s. Wat het voordeel is van individuele of juist groepsbegeleiding bijvoorbeeld. Of het zinvoller is om een coachee te leiden of juist te begeleiden. En of het gaat om het proces an sich of een doel voor ogen te hebben. Stuk voor stuk onderwerpen waarmee je talrijke boekenkasten kunt vullen en die zinvol zijn om tot je te nemen. Belangrijk blijft dat je als life coach geen pasklare oplossingen biedt, maar altijd zorgt dat het antwoord vanuit de coachee zelf komt. Jouw palet aan kennis en vaardigheden kan daarvoor zorgen!
Jouw authentieke werkwijze als life coach
En heb je ook al eens nagedacht over wat jou als life coach onderscheidt? Wat jouw authentieke werkwijze is? We dagen je uit om zoveel mogelijk te lezen, zodat jij precies weet wat je toegevoegde waarde is ten opzichte van al die andere coaches in dit veld. Laat je inspireren en vergeet nooit om jezelf ook te blijven ontwikkelen.