Hilde Backus, pionier in wandelcoaching, deelt in haar boek de nieuwste kennis over de kracht van de natuur en moedigt coaches in 7 stappen aan om de praktijkruimte te verruilen voor de natuur. De beste gesprekken ontstaan vaak tijdens een wandeling in de buitenlucht. Wandelen werkt stressverlagend en de natuur doet ons goed. Dat geldt óók voor coachgesprekken.
Steeds meer coaches, psychologen, psychiaters en zelfs artsen omarmen het wandelcoachen. Dat is niet verwonderlijk want onderzoek wijst uit dat wandelcoaching werkstress en burn-outklachten vermindert en werkplezier en zelfvertrouwen vergroot. De coronapandemie heeft het wandelcoachen nog eens in een stroomversnelling gebracht, omdat het de veiligste manier is om live iemand te ontmoeten. Wandelcoaching is geschreven voor alle coaches, therapeuten en psychologen die nieuwsgierig zijn naar wandelcoachen.
7-stappenplan
Hilde Backus ontwikkelde een uniek 7-stappenplan: een gerichte aanpak waarmee je als coach stress en onzekerheid bij je coachee kunt verminderen. Bij elke stap horen motiverende wandelcoachoefeningen. Die oefeningen zorgen dat de coachee alles uit de wandelingen haalt; hij komt op adem, krijgt ruimte in zijn hoofd, zet stappen, komt los van piekergedachten en gaat zichzelf meer waarderen. Het stappenplan is een beproefde methode en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Wandeloefeningen
In haar boek gaat de auteur in op de achtergronden van het wandelcoachen en de context waarin coaches en hun coachees moeten navigeren: een maatschappij waarin stress en burn-out steeds vaker voorkomen, mensen vastlopen en er zelf niet meer uitkomen. Vervolgens beschrijft ze het 7-stappenplan met bijbehorende wandeloefeningen waar de professional direct me aan de slag kan.