Heb jij altijd al je eigen blog of webwinkel willen bezitten, maar hier nooit echt tijd in gestoken? Dan is vandaag de dag om daar verandering in te brengen! In dit spraakmakende arikel leer je namelijk hoe je je eigen blog of webwinkel anno 2024 beheren kunt met eenvoudige ‘’klik en sleep’’ software waarvoor je geen codeerkennis in huis hoeft te hebben.
Begin met het vastleggen van een pakkende domeinnaam
Een van de belangrijkste dingen die je zal moeten regelen voordat je kunt beginnen met een eigen blog of webwinkel, is het vastleggen van een pakkende domeinnaam die als het even kan aansluit bij de producten en diensten die je wilt gaan aanbieden op je website.
Wanneer het op domeinnamen aankomt, geldt vaak de vuistregel: ‘’hoe korter, hoe beter.’’ Dit komt omdat mensen kortere domeinnamen eenvoudiger kunnen onthouden en doordat deze doorgaans hoger in zoekmachineresultaten, zoals bijvoorbeeld die van Google, verschijnen.
Webhosting aanschaffen en dit koppelen aan je domeinnaam
Hoewel je wellicht zou denken dat je al een flinke start kan maken met enkel een pakkende domeinnaam, is dit helaas niet het geval. Je zal namelijk na het aanschaffen van je domeinnaam hier webhosting voor moeten aanschaffen.
Het is namelijk cruciaal dat jouw website 24/7 in de lucht is en bereikbaar is voor je bezoekers. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is het nodig dat de data en content die op je site staat gehost wordt vanaf een veilige en betrouwbare server. Gelukkig kun je via one Netherlands redelijk goedkoop een hostingpakket aanschaffen en deze koppelen aan je domeinnaam.
Een Content Management Systeem (CMS) installeren op je website
Als je eenmaal een pakkende domeinnaam geregistreerd hebt en hier een webhostingpakket aan gekoppeld, is het tijd om een Content Management Systeem, doorgaans afgekort tot CMS, te installeren. De meeste beginnende internetondernemers verkiezen WordPress boven andere CMS-systemen zoals Joomla, Shopify en Magento.
Dit komt omdat WordPress qua software heel erg lijkt op het bekende Word van Microsoft. Het toevoegen van teksten, afbeeldingen en video’s aan je eigen website is erg eenvoudig met dit besturingsysteem en binnen no-time te leren.
Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen hoe je precies een CMS installeert op je website, dan kun je gelukkig op de site van one Netherlands meer informatie hierover vinden. Met een beetje geluk helpt een klantenservicemedewerker je zelfs volledig gratis.
Pagina’s en wellicht zelfs producten toevoegen aan je eigen website of webwinkel
Wanneer je een Content Management Systeem op je website geïnstalleerd hebt, is het tijd om additionele pagina’s aan te maken en misschien zelfs producten toe te voegen. Dit doe je vrij eenvoudig, maar wanneer je hier hulp bij nodig hebt, is deze gelukkig gratis te vinden via Google, Youtube en andere multimediabronnen.
Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een van de vele AI-tools die er sinds kort beschikbaar zijn om dit proces te vereenvoudigen. Zo kun je MidJourney gebruiken voor het creëren van unieke afbeeldingen of ChatGPT voor het helpen met samenstellen van teksten.
Houd er wel rekening mee dat Google, andere zoekmachines en ook je bezoekers het vaak door zullen hebben wanneer je gebruikmaakt van AI-tools in plaats van organische, ‘’echte’’ content plaatst. Daarnaast zullen bezoekers en potentiele klanten zogenoemde ‘’trickster-tactieken’’ snel door hebben.