Hoe zat het al weer? Dat vraagt niet alleen de beginnende maar ook de gevorderde manager die geen financieel specialist is zich wel eens af . Door de overzichtelijke opzet is het nieuwe boek Bedrijfseconomie voor beginners voor hen heel bruikbaar. Deze leergang bedrijfseconomie heeft een andere insteek dan andere leerboeken. In dit boek wordt niets bekend verondersteld. Elke vakterm die wordt gebruikt, wordt eerst uitgelegd. In eenvoudige, begrijpelijke taal. Dit boek is daarom vooral ook geschikt voor mensen die voor het eerst met bedrijfseconomie kennismaken.
Startende en gevorderde ondernemer
De gebruikte voorbeelden zijn allemaal ontleend aan de praktijk. We volgen een startende ondernemer gedurende zijn eerste boekjaar. De lezer maakt kennis met begrippen als investeringsbegroting, financieringsplan, openingsbalans, ontwerp-resultatenrekening, ontwerp-liquiditeitsbegroting en eindbalans. Later in het boek kijkt de auteur mr. John Smeur naar waar de gevorderde ondernemer zich mee bezighoudt: kostprijsberekeningen, budgettering, verschillenanalyse, winstbepaling en investeringsbeslissingen.
Dagelijkse praktijk
Ook de oefeningen die in elk hoofdstuk opduiken, zijn zo uit de dagelijkse praktijk van het ondernemen gehaald. We maken kennis met ondernemers die alcoholvrije wijn, bloemstukjes of Braziliaanse parfums op de markt willen brengen, met een ondernemer die moet kiezen tussen drie machines, een ondernemer die moet bepalen hoeveel voorraad hij moet aanhouden en een ondernemer die moet kiezen tussen uitkering van dividend of uitgifte van extra aandelen. Kortom, bedrijfseconomie is niet iets van de studeerkamer, het is een echt praktijkvak.
Meer informatie: de inhoudsopgave en de inleiding vindt u hier.